Четвъртък,

Идва ли скандал? Шофьори скочиха на Демерджиев

От: Редактор -
17583
Идва ли скандал? Шофьори скочиха на Демерджиев
A
A
A

Млади шофьори скочиха срещу идеята на министър Демерджиев за скорост от 30 км в час в градовете.

Поредни идеи за промени в законите, които са свързани с пътната безопасност се обсъждаха тази седмица.

Едно от предложенията е в част от градовете скоростта да бъде намалена на 30 км/ч. Също така, младите шофьори да имат придружител. За какво още настоява вътрешният министър и как се приемат тези предложения провери Биляна Борисова.

На Яна Кирилова от Монтана й предстои да получи шофьорска книжка. Като млад водач вече има впечатления зад волана.

„Много шофьори не мислят разумно и карат много бързо в днешни дни. Трябва да се спазват повече ограниченията и може би да се налагат повече глоби”, каза Яна.

Според нея ограничение от 30 км/ч в градовете не е добра идея и няма да се спазва.„Може би е прекалено бавно. Шофьорите ще се изнервят. Всеки трябва да има глава на раменете и да мисли разумно“, споделя момичето.

За автоинструктора Владимир Илиев, който е с 40 години трудов стаж, намаляването на скоростта няма да реши проблемите с пътната безопасност. Адмирира обаче да има мерки за младите шофьори.

„Поне за една година да се наложат някакви ограничения на младите водачи, докато придобият опит”, каза Илиев.

Според него контролът на пътя трябва да е там, където има опасност от пътни произшествия, а не там, където само да се пълни държавната хазна. И напомня, че най-важното е да пазим себе си и другите на пътното платно, пише Глас.бг.. 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com