И тази седмица започва с жега

Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса

И тази седмица започва с жега | StandartNews.com

И в понеделник ни очаква слънчево време, след обяд и горещо. След пладне ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планинските райони ще превали краткотрайно. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса.

iStock/Getty Images

По Черноморието ще е предимно слънчево и топло. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 28 и 31 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 26 - 28 градуса.

iStock/Getty Images

В планините ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на места в масивите от Западна и Централна България ще превали краткотрайно. Ще духа умерен до силен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23 градуса, на 2000 метра - около 16.

iStock/Getty Images

На 27 и 28 август (вторник и сряда) времето ще се задържи без съществена промяна - предимно слънчево, в следобедните часове с временни увеличения на облачността. Ще остане горещо, с максимални температури над 30 градуса, на места ще достигат 35-36. Вятърът от изток-североизток ще се запази, ще е слаб до умерен, в Източна България по-често - умерен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай