Хирург взе подкуп за жлъчка

Хирург взе подкуп за жлъчка | StandartNews.com

Велико Търново. Хирург от великотърновската болница бе спипан с 300 лева подкуп. Д-р Калин Везнев поискал парите от роднините на възрастна жена, която оперирал от жлъчка.

Лекарят работи от няколко месеца във Второ хирургично отделение на болницата. Той е бил задържан от полицаи в петък след края на работния му ден.

Хирургът носел белязаните банкноти в джоба си. Бил е задържан, след като внукът на жената се оплакал, че докторът му поискал пари на ръка за операцията. В хода на разследването и друг гражданин признал, че д-р Везнев му е искал пари. Медикът е дал показания, след което е освободен. По случая е започнато досъдебно производство. В разговор с колегите си хирургът отричал да е извършил престъпление, и твърдял, че парите му били подхвърлени нарочно.

"Надявам се колегата да не е взел парите като подкуп и наистина неговата версия да е истинската, но към този момент сме го пуснали в служебен отпуск, докато следствието изясни случая", обясни д-р Николен Стойнов, началник на 2-ра хирургия в областната болница.


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай