Гърците ни засрамиха с решение за цените по Великден

Въведоха великденска кошница с евтини храни

Гърците ни засрамиха с решение за цените по Великден | StandartNews.com

Гърците ни засрамиха с решение за цените. За да посрещнат по-спокойно празниците, правителството въведе „великденска кошница”, която ще гарантира, че цените на някои продукти, които се търсят най-много около празника, няма да бъдат внезапно завишавани. Това се отнася за яйцата, агнешкото месо, кифлите и шоколадовите яйца. За тях има таван на цените. Въпреки това има недоволни.

ВИЖ ОЩЕ: Свалят цените на 17 храни. Ето кои

В градчетата Виронеа и Петрици твърдят, че по никакъв начин не усещат помощ от държавата. Казват, че всичко в магазина е скъпо и дори сега около Великден, това, което пазаруват, е в ограничени количества, за да бъде сметката по-ниска, предаде Нова тв.

Тревогата от високите цени в магазина се е настанила навсякъде в Гърция, но сякаш най-много в по-малките градчета. В Неа Петрици и Виронеа хората казват, че изнемогват. Милена от години живее във Петрици. Има рок бар, който в последната година работи без никаква печалба.

„Нищо! Хората, изнемогват, работят за 500-600 евро, а токът е 200-300 евро. Какво да направиш с другите? Всичко, абсолютно всичко, всеки ден, този, който е шеф на супермаркета ми е приятел, когато идват, всеки ден идват с нови цени, абсолютно всеки ден”, разказва Милена.

За супермаркетите и цените в тях Милена вече разказва вицове.

„В супермаркета има един анекдот: Влизаш в супермаркета, поемаш си въздух – 30 евро струва! Направи си сметка за какво става въпрос? Много е скъпо. Никаква великденска кошница няма, това е пропаганда. Цените за Великден се увеличиха още повече, хората са много зле, мога да кажа, че в България живеят дори по-добре отколкото тук. Цените на ток, на вода, на всичко са много високи”, казва Милена.

Но въпреки всичко гърците опитват да държат духа си висок. И всеки разговор с тях завършва със сърдечни пожелания за Светъл Великден, по-добро бъдеще и по-ниски цени в магазина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай