Четвъртък,

Гърците ни цакат с ранните резервации

От: Стандарт -
247
Гърците ни цакат с ранните резервации
A
A
A

Бум на отказани резервации на нашенци за почивка в Гърция в последния момент заради силния сезон при съседите. Според потърпевшите хотелиерите се възползват от свръхинтереса към гръцките курорти това лято и въпреки ранните резервации дублират продажбите – вече на по-високи цени. Хотели менте, дублирани резервации и лош интернет са най-честите оплакванията на туристите към контролните органи, информира Нова тв.

Както всяко лято, Светла и Борис резервират лятната си почивка отрано. Тази година избират ваканция по бреговете на един от гръцките острови. Запазват хотели през интернет на две места – през две различни онлайн платформи. Това обаче не се оказва достатъчно. По-малко от месец преди желаната ваканция започват проблемите. В рамките на 24 часа двете резервации от две различни платформи са анулирани. От едната платформа обясняват, че има проблем с плащането.

„Аз започнах да следя през моето онлайн банкиране плащането, свързах се и с банката. Оказа се, че такъв проблем няма и плащането е минало. Банката потвърди, че картата има достатъчна валидност, минало е плащането и няма причина проблемът да е в банката“, заяви Тонева. Към това се добавя още едно обяснение - вече не работели с хотела на остров Кефалония, където Борис и Светла са направили резервация. А парите след анулирането все още не са върнати.

„Обясниха ни, че вече не работели с тази къща за гости, защото не отговаряла на техните изисквания. Оставиха ни на улицата, така да се каже. Чувал съм и за хора, които отиват директно на мястото и разбират, че няма къде да нощуват. При нас поне малко по-рано ни казаха“, добави Димитров.

За другата резервирана почивка – за остров Корфу, получават безпроблемно парите си след анулирането на резервацията, но дори не са получили обяснение за причината за отказа.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички