Гроздан Караджов каза кога ще е готова "Хемус"

Вицепремиерът коментира разслдвана ли е бившата шефка на "Автомагистрали"

Гроздан Караджов каза кога ще е готова "Хемус" | StandartNews.com

Магистрала "Хемус" ще бъде построена най-късно до 2027 г.

Това заяви вицепремиерът Гроздан Караджов по време на късния парламентарен контрол тази вечер.

Към момента в Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ не е налична информация дали досегашният директор на "Автомагистрали" ЕАД Десислава Христова се разследва от компетентните институции, посочи Караджов в отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ Николай Нанков, който беше и министър на регионалното развитие. Аз съм сигурен, че вие много добре знаете отговорите на тези въпроси, които ми задавате, обърна се министър Грозданов към Нанков.

Избирането и освобождаването на членове на Съвета на директорите на еднолични акционерни дружества са от компетентността на Общото събрание на акционерите, а в този случай на министъра на регионалното развитие и благоустройството, напомни Караджов. В тази връзка, на проведеното Общо събрание на "Автомагистрали" на 17 януари тази година, е взето решение за промяна в Устава и промени в състава на Съвета на директорите на дружеството. Промяната в устава е свързана с представителството, което до този момент се е осъществявало от двама изпълнителни директори, като е преценено, че по-скоро се обременява оперативността на действията за вземане на бързи и адекватни решения, допълни вицепремиерът.

Той посочи, че вземането на такова решени е продиктувано от това, че обичайната практика при управлението на акционерно дружество е осъществяването на тези функции да бъде от един изпълнителен директор.

Вчера министър Караджов назначи Цветан Петков и Евгени Генчев за членове на Съвета на директорите на "Автомагистрали" ЕАД. Петков и Генчев са служители на "Автомагистрали". Петков от три години е директор "Инфраструктурно строителство", а Генчев е главен инженер на дружеството и в последните три години и половина е директор "Експлоатация и поддръжка"."Възлагам на новото ръководство да се погрижи честно и отговорно, при спазване на строга финансова дисциплина, за интересите на дружеството, респективно - на МРРБ и държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай