Голямо признание! Каракачанов с почетна докторска степен

Стана Доктор хонорис кауза на ВВВУ "Георги Бенковски"

Голямо признание! Каракачанов с почетна докторска степен | StandartNews.com

Почетната докторска степен „Хонорис кауза“ бе присъдена днес на почетния председател на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната в периода 2017-2021 г. д-р Красимир Каракачанов от началника на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски.

Почетното звание „Доктор хонорис кауза” на ВВВУ „Георги Бенковски“ се присъжда за изключителни постижения и неоценим принос за развитието и популяризирането на висшето училище в национален и международен мащаб.

Каракачанов има изключителни заслуги за създаването на ВВВУ „Георги Бенковски“ през 2020 година, както и за осигуряването на необходимите финансови ресурси, възраждането и модернизирането на училището и цялостното развитие на висшето военновъздушно образование в Република България – това са част от мотивите на Академичния съвет, който на свое заседание на 7 септември 2023 г. взе решение да удостои с почетното звание д-р Красимир Дончев Каракачанов.

Почетното огърлие и диплом на „Доктор хонорис кауза“ бяха връчени днес в Плевен по време на  откриването и пленарната сесия на Годишната международна научна конференция на ВВВУ.

Първият пленарен доклад бе на Красимир Каракачанов на тема „Участие на българското войнство в Илинденско-Преображенското въстание“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай