Голяма промяна в училище! Засяга оценките на всички деца

Революционни идеи

Голяма промяна в училище! Засяга оценките на всички деца | StandartNews.com

Голяма променя с оценките на учениците готви МОН. Проект за изменение на наредбата за оценяване предвижда да се намали броят на оценките, въз основа на които се формира срочната оценка по всеки един предмет.

Проектът е публикуван за обществено обсъждане.

Той премахва изискването за провеждане на входно ниво на учениците за профилираната подготовка.

Въвеждат се изисквания за броя на самостоятелните работи извън часа, чрез които да се гарантира съобразяване на обема им с възрастовите възможности на учениците и в крайна за целесъобразното им използване като естествено продължение на урока, стимулиращо развитието на ученика. Преодоляването на негативните тенденции, свързани с използването на самостоятелните писмени работи като санкция за ученика или като възможност да се довърши недовършената през часа работа, предпоставя необходимостта от нормативно определяне на обема им за една учебна седмица.

Да се разграничат задачите за писмена самостоятелна работа извън часа от изследователската проектна дейност, която учениците изпълняват индивидуално или в екип, за да се акцентира върху възможността да получат оценка за задачата, изпълнявана последователно и поетапно през по-продължителен период от време, предвиждат още промените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай