Голяма промяна в НАП! Какво се случва

Важно съобщение от Агенцията

Голяма промяна в НАП! Какво се случва | StandartNews.com

Националната агенция за приходите (НАП) спира на 17 октомври стария си електронен портал, съобщава приходната агенция.

Между 17:30 и 19:00 ч. днес е възможно прекъсване и забавяне в работата на електронната платформа на НАП поради миграция на данни, обявиха от там. След 19:30 ч. ще е достъпен само новият Портал за електронни услуги на НАП.

Повече от година, за удобство на потребителите, двата портала работиха едновременно, като през това време са прехвърлени всички потребителски профили и правата на достъп, добавят от агенцията.

Обновената платформа дава повече възможности на потребителите, като директна идентификация и по-интуитивна навигация, нов дизайн, лесен достъп до информацията и допълнителни функционалности, като: Профил, Моите услуги, Известия, Последно използвани услуги.

Достъпът до електронните услуги на НАП е улеснен. Упълномощените лица, които са ползвали стария портал с КЕП, ще продължат да имат същите права и в новия портал. Упълномощените лица с частичен достъп до е-услугите на НАП в стария портал, ще могат да ги ползват и в новата платформа, но до датата на валидност на квалифицирания електронен подпис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай