Революция на Витоша, столичани ликуват

Нови спортни съоръжения

Революция на Витоша, столичани ликуват | StandartNews.com

Голяма промяна на Витоша готви спортният министър Весела Лечева. В интервю за бТВ тя коментира изказването на президента Румен Радев в началото на месеца, че “Витоша се превръща в музей на затворени и ръждясали съоръжения”.

“Това е така за съжаление вече повече от 20 години е в това състояние Витоша. Мога да кажа, че само за последната година в Европа са изградиха повече от 100 зимни съоръжения, а на Балканите те са 10. Като че ли само ние не можахме да намерим изход от създалата се ситуация. Не може една Македония и Словения да намерят решения, а ние в България да не можем да открием възможност да бъдат модернизирани и изградени нови спортни съоръжения”, каза Лечева.

Тя подчерта, че експертна група има за цел да разработи законови предложения и да ограничи безразборното строителство, но да се даде път и възможност да се строят само спортни съоръжения.

В тази експертна група участват Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието, Министерството на туризма и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Тя има за цел да изготви работещи предложения за решаване на дългогодишни проблеми, свързани със зимните спортове и туризма.

“Витоша не е само спорт, а и здравето на нацията ни. Нашите деца до обяд могат да ходят на училище, а следобед да са на Витоша и да имат различни спортни дейности. Не е нормално на една държава в ЕС да намери решение”, заяви спортният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай