Голяма изненада от времето днес. Лятото се връща

Живакът в термометрите удря 30 градуса

Голяма изненада от времето днес. Лятото се връща | StandartNews.com

Голяма изненада от времето днес. Живакът в термометрите удря 30 градуса. Но - на морето ще бъде слънчево, а в Западна и Централна България ще е дъждовно. В планините облачността ще е значителна.

В четвъртък планинските райони ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са от 22° - 24° в западните райони от страната до 28° - 30° на изток, където ще има повече слънчеви часове, в София – около 24°.

В планините облачността ще е значителна и след обяд на места в масивите от Западна и Централна България ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен югозападен, по високите и открити части - силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 13°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Привечер облачността ще се увеличи, но ще е без валежи. Ще духа умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са 24-26 градуса. Температурата на морската вода е 23-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай