Голям Стоичков се разплака. Ето защо

Камата игра по случай 100-годишния юбилей на Марица

Голям Стоичков се разплака. Ето защо | StandartNews.com

Големият Христо Стоичков се разплака. Това стана по време на демонстративния мач, който се игра по случай 100-годишния юбилей на Марица. Камата уважи юбилея на родния си клуб. Той беше част от отбора на бивши играчи на Марица, който се изправи срещу сборна формация на футболисти от Пловдив.

Легендата на българския и световния футбол раздаде награди, направи шоу за зрителите и се разплака.

Преди началото на срещата Стоичков подари „Златна топка“ на първия си треньор Огнян Атанасов и на своя кум и бивш футболен съдия Атанас Узунов. Георги Георгиев, за когото Камата каза, че го е научил на бързина, получи „Златна обувка“. Голям формат на „Златната топка“ получи президентът на Марица Христо Христов, който обеща да сложи отличието в клубния музей, предаде БНР.

В третата минута на демонстративния мач беше почетена паметта на бившия национал Трифон Иванов. Стоичков не издържа на емоциите и се разплака. Самата среща завърши при равенство 2:2. През първото полувреме резултатът беше открит в полза на Марица от Румен Христов. Атанас Узунов провери редовността на попадението със своеобразен ВАР, гледайки запис на гола на една от камерите около терена. Малко след това Марчо Дафчев изравни за 1:1.

През втората част беше отсъдена дузпа за Марица. Лилчо Арсов спаси удара на Стоичков, но Атанас Узунов нареди ново изпълнение. Зад топката този път застана Александър Александров-Кривия, който чукна към Христо Стоичков и носителят на „Златната топка“ прехвърли плонжиралия Арсов. След това се стигна до ново изравняване.

За празничната атмосфера допринесоха и хората на трибуните на стадиона в Кършияка, които запалиха димки и факли в синьо и жълто. Преди демонстративния мач се проведе среща между две от юношеските формации на Марица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай