Голям скандал в НОВА! Кой подлуди Виктор Николаев

Побъркан гост възмути водещите заради ваксините

Голям скандал в НОВА! Кой подлуди Виктор Николаев | StandartNews.com

Водещите на "Нова Телевизия" Виктор Николаев и Мирослава Иванова се подразниха от теориите на адвокат-антиваксър, който говори за ваксините и зеления сертификат в студиото на сутрешния блок.

Адвокатите Виктор Костов и Пламен Таушанов обсъдиха трябва ли в Народното събрание да се влиза след имунизация, преболедуване или антитела. 

"Депутатите да не влизат със сертификат в Народното събрание е поредната акция на т.нар. опозиция да бойкотира правителството още от първите дни. Това е едно политическо говорене, което няма никаква правна и медицинска логика”, заяви адвокатът Пламен Таушанов от Асоциацията за закрила на българските пациенти пред Нова телевизия.

„Това е фундаментален проблем, защото в Европейския парламент се влиза със сертификат, но има заведени дела от парламентаристи срещу тази дискриминационна практика”, каза от своя страна адвокатът Виктор Костов.

„Зеленият сертификат е противоконституционен, дискриминационен и унижава човешкото достойнство. Аз съм адвокат, но държа на човешките права”, добави той и допълни, че има 20 клиенти, с които завеждат съдебни дела. 

Водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев опонира, че зеленият сертификат вече служи като втори паспорт и попита защо не се протестира срещу документите за самоличност, където ни взимат личните данни и ни снимат.

Виктор Костов пък заяви, че клиентите му имат право на живот и че ваксините са "експерименталните инжекции", които нарушават правото на живот.

Водещият на предаването прекъсна адвокатът с думите: "Достатъчно. Говорите пълни глупости, лъжи и простотии. Аз по-налудничаво изказване не съм чувал". Николаев поиска от адвоката да покаже документи, за да потвърди думите си, и допълни, че ако е знаел, че ще говори лъжи, е нямало да го покани. 

Адвокат Костов обаче каза, че "медиите, които трябва да дават алтернативна информация", лъжат: "Вие сте пропагандно предаване. Данните са във видео в интернет". 

Таушанов допълни, че Костов говори "хуморески" и клиентите му се "връзват на приказките".

Водещият Виктор Николаев поиска Костов да докаже думите си с документи. "Когато някой се изцвъка с такова твърдение, трябва да го докаже", каза още той и се извини на Таушанов за гостуването на другия адвокат. Другата водеща - Мирослава Иванова, заяви, че не разбира как може адвокат да плаши по този начин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай