Голям скандал в ефир! Калашници или джендъри в клас

Янка Такева от синдиката на българските учители и Георги Богданов от „Националната мрежа за децата“ влязоха в остър спор

Голям скандал в ефир! Калашници или джендъри в клас | StandartNews.com

Янка Такева от синдиката на българските учители и Георги Богданов от „Националната мрежа за децата“ влязоха в остър спор в ефира на БНТ по повод идеята да се въведе военно обучение в училище.

Докато Такева защитаваше тезата, че подобни часове трябва да се въведат в учебната програма, другият гост бе на мнение, че децата нямат нужда да учат това.

"Българските деца нямат нуждата да учат какви са боеприпасите и как се обезопасяват. Не може едни хора от запаса да влязат от септември в българските училища и 8 часа да учат децата", посочи Богданов и след това захапа Такева дали говори от позицията на синдиката, или от тази на движение "Русофили", на което била член.

От своя страната Такева контрира Богданов като го попита кой му плаща, но уточни, че няма да каже, "за да не го излага".

"Що се отнася до НПО-тата, които си изкарвате хляба, финансирани и търсите някакви кусури на семейство и на образование, направете го, направете го умно", каза още тя.

Думите ѝ обаче видимо ядосаха Богданов."Ние се финансираме от дарения, членски внос, а не от държавния бюджет. Военното образование, което е толкова важно, защо да не научим децата да разглобяват калашници още в детската градина", иронизира той. Според него стоенето до знамето също е лошо и ненужно."Много професори станахте за това образование, много ви вади очите", контрира го Такева.

Водещият Георги Любенов се опита да вземе думата: "Аз слушам разговора със захлас", отрони той, но гостите минаха на темата за джендър обучението.

Такева посочи, че родители са ѝ споделяли, че заради него се връщат от чужбина - не знаели момчетата дали ще се приберат момичета от училище и момичетата - момчетата.Богданов реши да политизира разговора: "Една политическа лидерка тръгна да гони джендърите. Превърнахме образованието в зверилник заради хора, които 60 години са в образованието, като г-жа Такева.

Това са глупости, които една партийна функционерка ги употребява. Това, което искаме да кажем е, че децата трябва да бъдат деца. Най-важното сега е да се наблегне на външното оценяване", завърши той.А Такева завърши с риторичен въпрос: "Защо тези НПО-та така яростно защитават обезверяването на България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай