Голям скандал в Бургас! Гонят хора от плажа

Наемателят обясни, че отговаря на всички условия

Голям скандал в Бургас! Гонят хора от плажа | StandartNews.com

Голям скандал се разрази в разгара на летния сезон в Бургас.

Наемателят на плажа до Солниците в Бургас вече е влязъл във владение и поставил 100-ина чадъра и 200 шезлонга, започващи от най-южната част на ивицата – непосредствено до паркинга, видя Флагман.бг.

Още през април съобщихме, че Министерството на туризма проведе търг. Процедурата за 5-годишния наем бе спечелена от бургаската фирма „Тидо 13“ ЕООД на Атанас Желев.

Фирмата пое плажа, известен с административното наименование „Сарафово юг“, след което започнаха проблемите. 

За бургазлии и гостите на града това бе едно от последните свободни от чадъри и шезлонги места и сякаш те все още не са готови да плащат за сянка, което провокира ежедневни конфликти.

Всъщност никога досега този плаж не е бил платен, а хората, които го посещават или ходят преди това на калните бани, където дават по 5 лева за вход, или са дивокъмпингуващи. И в двата случая не са готови да плащат.

„Възмутена съм от наглостта на тези, които са разрешили подобно безобразие. Морето до Солниците, е забранено, ако не си заплатил по 4 лева за чадър и шезлонг“, недоволстваше вчера бургазлийка. Разбира се, тя хиперболизира, защото морето не е забранено, а само плажуването в т.нар. „платена зона“.

Стопанинът, може би напук, е набутал чадъри и шезлонги буквално до тетраподите и оставил места за плажуващите под багерите, които в момента изграждат лодкостоянка в тази акватория, а свободната зона е избутана 300 метра северно – в посока кв. „Сарафово“. Мнозина ги мързи да вървят надолу, но и не искат да си платят за сянка.

„Бях оставил свободна зона до паркинга, но нарочно сложих чадъри и шезлонги, защото ме побъркаха от сигнали – всеки ден се жалваха в Министерството на туризма. А при мен всичко е изрядно. Участвал съм на търг и съм го спечелил. Разделил съм зоната на 6 хил.кв.метра – платена и 6 хил.кв. метра – свободна. Изградил съм за своя сметка стълби до плажа, за да не се катерят хората като кози, чистя го и поддържам“, каза пред Флагман.бг собственикът на фирмата Атанас Желев, който при нашето посещение днес отново бе извикал полиция.

„Това се случва всеки ден. Има правила, които трябва да се спазват. Аз съм изряден, инвестирал съм в поддръжката на този плаж и хората трябва да разберат, че има безплатна, но и платена зона“, допълни той.

Той спечели търга с максимална цена от по 30 лева за чадър и шезлонг, но засега я заковал на 4 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай