Голям проблем на наше летище! Какво се случва

Ясна е причината за напрежението

Голям проблем на наше летище! Какво се случва | StandartNews.com

Задава се сериозен проблем на наше летище на голям град.

Служителите на летище "Пловдив" обявиха стачна готовност, тъй като вече четвърти месец не получават пълните си трудови възнаграждения в срок.

Ето какво разказват хората в писмо, разпространено до медиите, цитирано от Рlovdiv24.bg:Според подписания колективен трудов договор в Дружеството, в което над 90% от служителите са страна, месечното трудово възнаграждение се изплаща на два пъти в месеца, както следва:

- аванс – 2-ро число на текущия месецзаплата – 16-то число на следващия месецЗа съжаление вече четвърти пореден месец ние получаваме между 40-60% от заплатите си на 16-то число, а останалата част до три седмици.

След проведено Общо събрание на служителите изпратихме писмо с покана за среща до служебния министър на транспорта и съобщенията г-н Христо Алексиев и изпълнителния директор на "Летище Пловдив" г-н Красимир Пешев.

За съжаление до ден днешен не сме получили официален отговор на какво се дължи това забавяне и съответно нямаме насрочена дата за провеждане на среща.

Заявяваме твърдо, че по-голямата част от служителите и работниците на "Летище Пловдив" ЕАД сме в пълна протестна активност. Намираме това забавяне за изключително некоректно, обидно и поставящо всички нас в изключително трудна ситуация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай