Голям празник носи голям сняг. Няма да е точно на Коледа

Не пропускайте прогнозата на Петър Янков

Голям празник носи голям сняг. Няма да е точно на Коледа | StandartNews.com

Един голям празник носи голям сняг. Няма да е за Коледа обаче, разкри топ синоптикът Петър Янков. Бяла зима ще имаме за Стефановден (27 декември), прогнозира експертът.

Мокър сняг ще вали на Бъдни вечер, а възможност да натрупа ще има по-скоро в средата на Коледните празници. На 25 срещу 26 декември има условия за валежи за 27, а декември Стефановден може да имаме бяла Коледа, прогнозира пред “Труд news” метеорологът Петър Янков.

Всъщност през цялата седмица до празниците времето се очаква да се затопля, като на места ще има мъгли. След мразовитата неделя, от днес температурите ще тръгват плавно нагоре. До сряда времето ще е слънчево с повишаващи се дневни температури. В Предбалкана, Лудогорието, по Черноморския бряг и долината на река Струма термометрите ще отмерят стойности, близки до 15 градуса. Към края на седмицата все пак ще премине атмосферно смущение с леко захлаждане и краткотрайни валежи от дъжд в равнините и сняг по планините.

“На 22-23 декември ще вали дъжд и сняг отново. Ще е мокър сняг, който трудно ще се задържа, но на 24 и 25 декември ще захладнее и се очакват нови снеговалежи. Така че между 25 и 26 декември, по средата на коледните празници, ще превали и сняг”, посочи Янков, като се позова на последните прогнози.

Все пак това няма да важи за районите, където традиционно е по-топло у нас. Така че в южните части за празниците температури може да са дори малко над 15 градуса.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Благо
преди 4 месеца

Въобще да не вали за три сантиметра сняг затвориха Предела

Откажи