Шок! Бизнесменът, пребил жена си с тенис ракета, е близък до политик

Симо Касабов е учредител на важна партия

Шок! Бизнесменът, пребил жена си с тенис ракета, е близък до политик | StandartNews.com

Нови подробности за 44-годишния бизнесмен Симо Касабов, който преби с тенис ракета жена си и тя е в тежко състояние в пловдивската УМБАЛ "Св. Георги". Разследващи потвърдиха, че именно той е нанесъл зверския побой, след като заварил половинката си да говори по телефон, в който няма монтирано устройство за следене и подслушване. Разярен, грабнал тенис ракета и я смазал от бой. Те постъпила в болницата с множество хематоми, счупени ребра, разкъсан далак и спукано тъпанче, огласи зам.-районният прокурор Атанас Илиев.

Мъжът бил патологично ревнив. Инсталирал подслушвателни и проследяващи приложения в телефоните на жена си и на двете им деца. Многократно ги заключвал вкъщи. Има данни и за други побои.

Двете им деца по щастлива случайност не са били вкъщи, когато е станал побоят, пише 24smolian.com.

Касабов се занимава със строителство и търговия. "На пръв поглед нормално семейство, но съпругата е била подложена системно на домашно насилие", коментира Илиев.

Бизнесменът е задържан. Ако бъде доказана вината му, законът предвижда от 3 до 10 години затвор за причиняване на тежка телесна повреда.

Състоянието на жената е тежко, направена ѝ е операция за премахване на далака, съобщи прокурор Илиев. Оказва се, че докторът, който прегледал пострадалата в болницата, я познава. През 2018 тя отново е приета с травми от същия доктор и тогава му казала, че е паднала по стълбите.

Симо Касабов е арестуван и предстои мярката му да бъде удължена на 72 часа с постановление на прокуратурата. Касабов е родом от родопското село Змеица и е първи братовчед на Павел и Румен Вълневи, които бяха собственици на българо-американската телевизия BIТ. Той е и сред учредителите на партията на Цветанов.

Той има 6 фирми, които се занимават с консултантска дейност, внос и износ, производство, преработка и търговско представителство и посредничество, производство на електрическа енергия, течни, твърди и газообразни горива, а също така и с покупка, строеж или обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, внос и търговия с козметични продукти.

Семейните снимки в социалните мрежи показват живота на едно щастливо семейство със сериозни финансови възможности. Зад тази фасада обаче нещата очевидно са драматични.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай