Понеделник,

Гняв в туризма заради голия обект. НБТ изригна

От: СТАНДАРТ -
1565
Гняв в туризма заради голия обект. НБТ изригна
A
A
A

Гняв в туризма заради голия обиск на 400 души в пловдивска дискотека. Днес Българската асоциация на заведенията и Съюзът на заведенията в България организираха протести. А Националният борд по туризъм излезе с остра позиция.

Ето какво гласи тя:

Националният борд по туризъм подкрепя справедливия протест, организиран днес, 12.05.2023 г., от Българската асоциация на заведенията и Съюза на заведенията в България, както и категоричната реакция на техните председатели г-н Ричард Алибегов и г-н Емил Коларов, във връзка с непремерените действия от страна на органите на МВР по отношение на клиентите на едно от популярните заведения в Пловдив преди няколко дни.

Сигурността и спокойствието са фундаментални предпоставки за работа в туристическия сектор, както и особено важни характеристики за репутацията ни като привлекателна туристическа дестинация. Подобни демонстративни действия от страна на МВР едва ли постигат целите на акцията, но със сигурност рушат дългогодишни усилия и инвестиции, които създават икономически приходи и работни места.

Националният борд по туризъм е конструктивен партньор на държавните и общински институции, но в същото време подчертаваме, че туристическият бизнес е сред най- строго проверяваните и в този смисъл колегите винаги имат готовност да съдействат на контролните органи, но това следва да се осъществява с необходимата мяра и с уважение към достойнството на всеки един клиент и турист.  


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com