Гняв на протеста в София, искат възмездие за убития Филип

Протестиращи и тази вечер почитат паметта на загиналото на пешеходна пътека момче

Гняв на протеста в София, искат възмездие за убития Филип | StandartNews.com

Протестиращи и тази вечер почитат паметта на загиналото на пешеходна пътека в центъра на София 15-годишно момче. Те настояват за справедливо правосъдие и по-строг контрол на пътя.

На протеста пред сградата на МВР присъства и сестрата на загиналия Филип. Хората настояват да се обяви самоличността на жената, която е пътувала с пияния мъж.

Как може на пиян човек да му се позволи да се качи в автомобила си. Това е проблем на обществото, на цялото възпитание и на корупцията. Мерките и наказанията, които са предвидени за нарушаващите закона, са изключително леки. Това коментира Ина Арсова - сестрата на 15-годишния Филип.

„Това не е инцидент, а безпощадно убийство. Не знам какво повече да кажа. Колко години трябва да чакаме, за да се случат промените. И да не губим по такъв начин децата и младите хора. Да не остават безнаказани всички, които са се провинили. Конфискуване на автомобил – това ли е най-голямото”, пита Арсова.

Сестрата на момчето настоя да стане ясна самоличността на жената, която е била в колата, заедно с пияния шофьор. „Да обясни как му е позволила да шофира. Защо не ѝ е взета проба за алкохол. Тя е била съучастник в това убийство. Не е невинна. Нейното дете по тези стъпки ли ще тръгне”, каза още Арсова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай