Гълъб Донев с много важна новина за заплатите! От кога

Увеличава се МРЗ от Нова година

Гълъб Донев с много важна новина за заплатите! От кога | StandartNews.com

„Политиката на държавата и служебното правителство е да намери пресечните точки как доходите от труд да растат и да няма работещи бедни“, заяви вицепремиерът и социален министър Гълъб Донев в ефира на бТВ.

По думите му в момента се работи по разчети и се обсъждат варианти за увеличение на размера на минималната работна заплата от 1 януари 2022 г., но не уточни за какви суми става въпрос.

„Не мога да кажа в момента каква ще бъде позицията на държавата за минималната работна заплата. Действително вчера беше нарушен добрият тон на социалния диалог.

Искам да отбележа, че размерът на минималната работна заплата се определя след консултации между работодатели, синдикати и държава. С размера на минималната работна заплата са свързани редица плащания в държавата. Така че той е основополагащ за приходната и разходната част на бюджета“, каза Донев.

Социалният министър отбеляза, че проектът за размера на минималната работна заплата ще бъде определен и ще бъде заложен в проекта за бюджет 2022 г. и представен на новоконституираното Народно събрание, а то вече ще реши дали тя да бъде такава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай