Сряда,

Гешев: Никой гражданин не може да се чувства сигурен

От: Агенция Стандарт -
1432
Гешев: Никой гражданин не може да се чувства сигурен
A
A
A

Главният прокурор Иван Гешев обяви, че в колата по времето на опита за атентат срещу него на пътя София – Самоков е бил само със служители на НСО – и не със семейството си.

Гешев отдаде разминаванията в интерпретациите на отговори на неформални журналистически въпроси. Според него тече опит за подмяна на основния въпрос – Нормално ли е срещу главен прокурор на страна членка на ЕС да се извърши атентат?

ВИЖ ОЩЕ: Сарафов: Не желая да нося отговорност за чужди грехове

"Аз разбирам опитите за спекулация и за отклоняване на темата, но трябва да си зададем по-сериозни въпроси – в кои години се връщаме, в каква държава живеем, в каква медийна среда и какви послания излъчваме на българските граждани. Дали е важно с кой (кого) си пътувал, дали са застрашени твои роднини – или е по-важно, че някой български гражданин е застрашен - вече никой български гражданин не може да се чувства сигурен при положение, че това се случва с главния прокурор на страна от ЕС. Теми, на които трябват да отговорят българските политици и това са основните теми, а не това, което се задава последните дни от тях", заяви Гешев, цитиран от БНР.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com