ГЕРБ обеща магистрала "Хемус" да е готова до 5 г.

Милиони българи живеят и работят в преобразени градове, обяви регионалният министър Петя Аврамова

ГЕРБ обеща магистрала "Хемус" да е готова до 5 г. | StandartNews.com

Милиони българи живеят и работят в преобразени градове. Спасени от разруха бяха улици, паркове, площади, културни и исторически паметници. Подобряват се водоснабдяването, социалната, образователната инфраструктури, градския транспорт. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на конференция на ГЕРБ, на която бяха представени резултатите от управлението на партията и от европейския диалог, който управляващата партия направи в цялата страна от февруари.

"В новия оперативен период фокусът ще бъде върху специфичните за всяка област проекти, за да задържим хората там, където са корените и сърцето му”, обяви Аврамова и изтъкна, че до 5 години може да бъде готова магистрала "Хемус”.

"Реалистично е през 2024 г. да е готова цялата автомагистрала "Хемус" - от София до Варна.  През 2023 г. ще са изпълнени 135 километра от "Хемус" и автомагистралата ще стигне до Велико Търново, тогава ще бъдат завършени и последните 40 километра от автомагистрала "Струма". Напредва и работата по скороствия път Видин – Ботевград", заяви регионалният министър.

"През тази година ще бъдат в изпълнение близо 119 км нови републикански пътища", добави Аврамова.

Тя уточни, че се рехабилитират 820 км републикански пътища. Изтъкна обаче, че от цялата мрежа от 20 000 км пътища, 8000 се нуждаят от ремонт, а някои от тях не са пипани от 30 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай