ГЕРБ и БСП близо до фотофиниш

5 сигурни формации в следващия парламент, още две с шанс да прескочат бариерата

ГЕРБ и БСП близо до фотофиниш | StandartNews.com

Намаляване на разликата между ГЕРБ и БСП и ерозия в подкрепата за управляващата партия регистрира най-новото социологическо проучване на агенция „Тренд“. То е проведено в периода 3-10 август чрез 1010 интервюта и е представително за пълнолетното население на страната, като показва 24,2% подкрепа за ГЕРБ срещу 22,9% за БСП.

Ако изборите бяха днес, общо 5 партии биха влезли със сигурност в Народното събрание, като освен формацията на Бойко Борисов и червените прагът от 4% според проучването биха прескочили партията на Слави Трифонов, която събира подкрепа от 14,9% от гласуващите, „Демократична България“ - 10,1%, и ДПС – 9,8%.

Още две формации имат шанс за влизане в НС, посочват от „Тренд“. Това са евентуална партия на Мая Манолова, за която 4,4% посочват, че биха гласували, и „Обединени патриоти“, за която вота си биха дали 4,1%.

60% от анкетираните казват, че подкрепят протестите, като 34% от тях посочват, че подкрепата им е пълна. 31% категорично не ги подкрепят.

В проучването през август се отчита спад в положителните оценки за работата както на парламента, така и на правителството. 23% заявяват подкрепа към работата на кабинета. Президентът също регистрира спад в сравнение с юли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай