Генерал сипа отрова в МВР. Тежки изводи

Какво каза за служителите Димо Гяуров

Генерал сипа отрова в МВР. Тежки изводи | StandartNews.com

В случая "Семерджиев" наблюдаваме симбиоза между престъпността и онези, които би трябвало да се борят с нея. 

Това коментира пред Нова нюз ген. Димо Гяуров. 

Сега констатираме, че в годините на прехода много неща не само не са претърпели никаква промяна, а най-вероятно се връщаме към едни стари традиции в това отношение, защото в началото на прехода имаше много такива прояви, когато с удивление констатирахме, че органите на реда и правоуправление са част от престъпните вериги, посочи той.

Причините за всичко това са комплексни. Като се започне през подбора на кадри в МВР, премине се през обучението им и се стигне до контрола върху самите служители на МВР. Струва ми се, че нито един от тези елементи не са доведени докрай.

 Би трябвало да има адекватен психологически подбор, който да може да отговори на въпроса дали даден служител би могъл или не би могъл да бъде корумпиран. Защото не е само въпрос на парична мотивация един човек да стане част от една такава престъпна верига. Това е въпрос на възпитание, на среда, на отношение. Истината е, че в МВР влизат много хора, които не са подходящи да бъдат там. А и началниците си затварят очите за някои прояви, посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай