Неделя,

Ген. Мутафчийски се поклони на колегите

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Разтърсващ пост във фейсбук по повод Световния ден на здравето пусна ген. проф. Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния оперативен щаб и директор на ВМА. Той благодари на колегите си и ги нарече "будители, герои, воини и спасители":

Ето какво написа ген. Мутафчийски:

На здравните работници: БЛАГОДАРЯ!

На 7-ми април отбелязваме Световния ден на здравето и професионален празник на здравния работник!

Будители, герои, воини, спасители – трудно е да се обобщи с една дума подвигът на всички здравни работници и каквото и да кажем, ще бъде недостатъчно за това, което всички вие, колеги, направихте през последната година – година на тежки изпитания, изпълнена с много лишения, но и с много поуки.

Затова казвам огромно "Благодаря!"! Благодаря за Вашата титанична работа. Благодаря за издръжливостта и лоялността към професията. Благодаря за всеотдайността, духовната щедрост, за смелото и безкористно изпълнение на професионалния дълг. Да спасяваш животи означава да бъдеш предопределен от съдбата. Желая ви да сте здрави, все така задружни и да дарявате надежда.

Борейки се с COVID-19, всички вие демонстрирахте истински чудеса на професионализма. За съжаление, коварната болест не пощади част от нашите колеги – над 120 лекари, медицински сестри, санитари, шофьори на линейки загубиха живота си, спасявайки други.

Дълбок поклон!

Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н."

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички