Гавра! Софийска вода би Топлофикация – 450 лева сметка (фактури)

Преразпределят неотчетената в кооперациите вода

Гавра! Софийска вода би Топлофикация – 450 лева сметка (фактури) | StandartNews.com

На фона на драстичното поскъпване на водата в цялата страна „Софийска вода” брутално се изгаври със софиянци. Сметки за вода от по 311 лв., 400 лв. и 450 лв. получиха столичани в кв. „Манастирски ливади – запад”. Във фактурите им е записано невъзможно потребление от по над 100 кубика вода – с 50-60-70 кубика повече спрямо предния месец, съобщиха разгневени читатели на „Стандарт”.

Плащам месечно 40-50 лв., сега щях да изпусна телефона, когато в акаунта си в Изипей видях сметка за вода от 450 лв., чакам фактурата, за да видя олимпийски басейн ли има в апартамента ми от 70 квадрата, заяви читател на „Стандарт”. Той й съседите му ще оспорят фактурите в „Софийска вода”, ще алармират омбудсмана Диана Ковачева и Комисията за защита на потребителите.

Първите обяснения, които получили от „Софийска вода” били, че в кооперацията им само половината жители са с отчетени водомери. Затова нефактурираните 500 кубика вода са преразпределени на останалите живеещи.

Откога неотчетената вода на едни съседи се плаща от останалите, които редовно отчитат водомерите си и си плащат сметките, питат с основания хората.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Христо
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи
Файзър
преди 2 месеца

Спри виаграта на тия от Стандарт, че са пълни некъдърници и пишат само глупости. За преразпределението на тази вода е виновно МРРБ щото има една нефелна наредба, която ВиКта са длъжни да прилагат.

Откажи
М.Миланова
преди 2 месеца

Това не е ново! От 4 години във Варна, в 8 етажен блок сме и плащаме разликата от общият водомер на два входа и отчетеното, преразпределена по дялове. Допълнителните кубици на нашият апартамент варират от 3 до 15. И събрание на етажната собственост правихме и домоуправителя занимавахме, обяснявахме че потърпевшите сме изрядните съседи, а не ВИК, но ефект никакъв, а оправданието на ВИК е : "Загуби във водопроводната система". Имали сме разлика до 400 кубични метра, знам тъй като си изтеглям фактурата онлайн. Тогава аз специално попитах инкасаторката, дали влизайки във входа, вижда че блока плува във вода, защото това е двойно повече от количеството с което се пълни басейн "Приморски". За последния месец при отчетени 10 кубика имаме допълнени още 2,73 кубика от общо потребление. Оправия за съжаление няма.

Откажи
Файзър
преди 2 месеца

За преразпределението на тази вода е виновно МРРБ щото има една нефелна наредба, която ВиКта са длъжни да прилагат. Т.е. те не го правят самоволно.

Откажи