Пожарите: Изгасиха 198, гори във Велинград

Не вали там, където искаме, оплака се гл.комисар Николай Николов

Пожарите: Изгасиха 198, гори във Велинград | StandartNews.com

"198 пожара са гасили у нас за изминалото денонощие пожарникари, горски служители, военни и доброволци. Всички пожари са локализирани, 18 остават под наблюдение”, заяви шефът на пожарната гл. комисар Николай Николов. Той уточин, че все още горят площи край Велинград. Пожарът предизвика частично бедствено положение заради задимяване, но късно снощи беше ограничен. Подобно е положението и в Кърджали, Кюстендил и Перник.

Потенциален риск около самите пожари винаги има, предупреди комисар Николов, особено, ако има силен вятър. Към момента, обаче, няма данни за необходима евакуацията в населените места, където бушуват пожари, но органите на реда са в готовност при необходимост да прибегнат към подобна мярка

.Относно пожарите в Северна Македония той обясни, че засега нещата са под контрол, но на границата ни се правят специални полоси, за да се ограничи евентуално навлизане на пламъцине на наша територия.

Опасността от пожари остава голяма и тя ще съществува поне до 14 август. Днес ситуацията е малко по-благоприятна."За съжаление, не вали там, където искаме. Все пак сме направили нужната организация и работим”, добави гл.комисар Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай