Гърците направиха нещо невероятно у нас

Вижте статистиката, няма да повярвате

Гърците направиха нещо невероятно у нас | StandartNews.com

Гърците направиха нещо невероятно у нас. Напълниха зимните ни курорти така, както ние пълним техните морски през лятото.

Гърците идват у нас през зимата на ски, а ние ходим в Гърция на море, сочи статистиката. Според цифрите колкото българи посещават Гърция, точно толкова гърци посещават България - над 1 200 000.

Всъщност засиленият трафик към нашата страна започва след затварянето на сезона в Гърция. Сезонът в България  започва от края на октомври и е до март. Южните ни съседи избират  Банско, Боровец и Пампорово, уточнява кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Голяма атракция в България са нейните зимни курорти, които всяка година привличат любителите на зимните спортове в планините на страната и предлагат достъпен лукс на посетителите и са наречени "Алпите на Балканите".

Редовните посетители ги избират веднъж, два и три пъти през годината, а има хора, които избират един и същи ски курорт от 20 години. Обикновено това са групи и млади двойки. Търсят се и хотели с четири и пет звезди, които имат по-добри цени от тези в Гърция. Разходите за настаняване и храна са икономични, тъй като лева е по-ниска от еврото, а и заплатите им са по-високи от нашите.

Гърците масово се насочват към българските зимни курорти за предстоящите празници. Те избират все по-близките и евтини дестинации, в които да прекарат празниците си. Хит сред гърците за Коледа и Нова година са българските планински курорти, сочат данните на туристическите агенции.

Туроператорите отдавна са продали всички възможни места в българските ски-курорти.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай