Сряда,

Финансист направи сметката на пенсионерите. Ето я

От: Редактор -
Финансист направи сметката на пенсионерите. Ето я
A
A
A

Предишния кратък парламент завърши с неуспешен опит за актуализация на бюджета и преизчисления на пенсиите. Заедно с увеличението на доходите в страната, което е с поне 10%, трябва да се осъвременяват и доходите на пенсионерите. Така финансистът Емил Хърсев коментира в ефира на Би Ти Ви предложеното от служебното правителство увеличени на пенсиите.

"Ако е ясен бюджетът, е необходимо преизчиление на пенсиите, заради новото правителство. Естествено е кабинет да започне с преразпределение на разходите. Това означава промяната", каза още той.

Средно 64 лв. ще е увеличението на парите за пенсионери. Така се получава покриване на прословутите вече 50 лв. помощ от началото на пандемията и малка добавка от 14 лв. отгоре. "Скромни са тези суми, но това е в рамките на възможното. Задължително е всяка държава да осигури съществуването на всеки един свой гражданин. Не случайно по света се говори за някаква форма на минимален гарантиран доход. У нас този въпрос в някакви нива е решен", каза още Хърсев.

Според финансовия експерт никой бизнес не трябва да разчита на стимулиране от държавата. "Ако е конкурентноспособен, той трябва да си прави сметка да плаща на държавата. Един бизнес трябва да дава на държавата, както и трябва да създава печалби за своите собственици", каза Хърсев.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички