Филм на ужасите в Царево! Тялото на кого е открито в морето

Легендарен украински пилот е загиналият

Филм на ужасите в Царево! Тялото на кого е открито в морето | StandartNews.com

Мистериозен труп на военен пилот, открит в морето край Царево, стана причина за международно разследване, довело до установяването на самоличността на летеца и връщането му за погребение на родна земя

Тази покъртителна история разказа началникът на сектор „Издирване и бежанци” към ОДМВР-Бургас Христо Ичев, който по-рано днес бе награден за цялостната си дейност при противодействие на нелегалната миграция, но и основно заради факта, че именно той – след задълбочен анализ – е предложил системата от КПП-та, които от повече от месец пазят града от нагли каналджии, съобщава "Флагман".

Тялото на пилота е открито в началото на септември от случайни граждани, които се разхождали край морето. Те се натъкнали на истински шокираща гледка – отворен парашут, мъж във военна униформа, с каска и конкретно оборудване по нея. Липсвали краката му. Веднага е изпратен сигнал до полицията и започва разследване.

„Трупът на човека беше в напреднал стадий на разложение. По всичко личеше, че е престоял във водата няколко месеца и беше напълно неразпознаваем, обезличен и с откъснати крайници. Веднага влязохме във връзка с колеги, които са в доброволните клубове по парапланеризъм и парашутизъм, за да опитаме да открием самоличността му. Те ни свързаха с военни пилоти и от там се потвърди, че оборудването му е военно. Най-логичната връзка оттам насетне бе Украйна”, коментира началникът на сектор „Издирване и бежанци” към ОДМВР-Бургас.

Христо Ичев разказа, че разследващите са успели да влязат в контакт с Военно-въздушните сили на Украйна и по оперативни данни са разменили ценна информация по случая.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай