Вторник,

Фандъкова:Заразата няма да затваря училища в София

От: Рачо Рачев, сн. БНР/БТА -
A
A
A

Дори да се появят случаи на деца или на учители с Covid-19 няма да се затварят училищата и няма да спира целият образователен процес в София, увери кметът Йорданка Фандъкова.

Може да има само частично затваряне на сградите, но решенията ще бъдат на здравните власти, уточни тя.

„Ние се съобразяваме с позицията на експертите и лекарите. Аз искрено се надявам да не се стигне до затваряне. Видяхме - аз преди малко бях в училище, говорих с децата, говорих с учителите, видяхме с какво нетърпение всички те са очаквали да бъдат отново заедно. Нека не забравяме, че няма нищо по-добро за развитието на децата от това да бъдат заедно в класните стаи. Разбира се, да използват  технологиите максимално, за да бъде обучението модерно, но да могат да имат контакта си и затова искрено се надявам, че всички тези мерки ще позволят частично да се реагира всеки път, защото такива случаи ще има. Няма как да няма“, обясни софийският кмет.

Тя направи първа копка на нова сграда на детска градина и на разширение на 52-ро училище в район Витоша. Средствата са предоставени от Министерския съвет и са в размер на 15 милиона лева.

„Благодарение на средствата, които получихме, благодарение на нашата последователна политика за инвестиции в училищата и детските градини, ние продължаваме да строим училища и детски градини. Какво по-добро пожелание в Деня на София, освен да са живи и здрави децата ни, да са живи и здрави всички софиянци и да продължаваме заедно да се грижим за нашите деца“, каза Фандъкова.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички