Фандъкова сложи в черен списък ремонтиращите фирми в София

Няма да плащаме за некачествени ремонти, категорично заяви кметът на София

Фандъкова сложи в черен списък ремонтиращите фирми в София | StandartNews.com

Няма да плащаме за некачествени ремонти, категорично заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за БНТ.

„Коментираме с експертите проектирането, качеството на самите проекти, това също е сериозен въпрос, защото започва прехвърляне между проектанта, изпълнителя и надзорника, и когато има некачествено изпълнение, както е в централната част на града, тогава всъщност няма невинни. Всички по редицата носят своята вина и трябва да бъдат санкционирани“, каза Фандъкова.

Според нея качеството на ремонтите е "ахилесова пета" на всички, не само на София. Големият проблем, за който от години алармирам на всички срещи с камарата на строителите, е капацитетът на всички строителни компании, посочи кметът на София. Според нея, ако трябва да се направи „черен списък“, тя би сложила всички фирми там.

Кметът на София коментира и пътната безопасност в столицата. За съжаление улиците на София продължават да се превръщат в писти за висока скорост, това е огромен проблем, отбеляза тя. Между 80 000 и 100 000 са отчетените нарушения на скоростта от регистраторите на Столичната община само за месец. Партнираме си добре със СДВР и Пътната полиция, от години апелирам да има повече камери за скорост в София, каза Йорданка Фандъкова.

Тя отбеляза още, че се работи без приет бюджет. „Имаме готов бюджет, който да предложим, но трябва да стъпим на държавен бюджет. До април успяхме да се справим, по правилата трябва да разходваме средствата на база бюджета от миналата година и да финансираме преходните обекти“, обясни Йорданка Фандъкова.

Тя добави, че идват новите задачи, новите обекти, и на практика рискът е да спре всичко. Затова всяка от общините намира собствен начин да продължи работа, посочи кметът на София.

„Това, което обсъдихме и решихме, е да представим на Столичния общински съвет един списък с нови обекти или обекти, които са заложени миналата година, но са изчерпани средствата. Надявам се политическите сили да приемат този списък, защото това ще ни даде възможност да продължим работа и да не слагаме пауза на работата за София“, заяви Йорданка Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай