Фандъкова получи от посланика на САЩ награда за човешки права

Грамотата бе присъдена от Шарън Майлс - съпредседател на движението на хора с увреждания...

Фандъкова получи от посланика на САЩ награда за човешки права | StandartNews.com

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи награда от Ерик Рубин - посланик на Съединените американски щати за заслуги в отстояването на човешките права, за хуманност и съпричастност, съобщават от пресцентъра на Столичната община. 

Грамотата бе присъдена от Шарън Майлс - съпредседател на движението на хора с увреждания.  Кметът на Столичната община системно демонстрира ангажираността си съм движението на хора с увреждания, защитата на човешките права, търси социална справедливост, поддържа  достойнството и безусловния интегритет на хората с увреждания, се казва в грамотата.

Кметът Йорданка Фандъкова благодари за признанието и подчерта, че хората с увреждания могат да разчитат на подкрепа от страна на екипа на Столичната община.  Когато говорим за хуманност няма нищо по важно от това да помагаме на хората, които се нуждаят, както със създаване на условия, така и с нашето приятелство, каза столичният кмет.

Столичната община предоставя над 100 услуги за хора с увреждания и възрастни хора. Базата е изключително важна, но най-важното са хората, които работят в  центрове, техният професионализъм, съпричастност и човещина.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай