Фандъкова каза за щетите от потопа в София

Общо сигналите на телефон 112 през нощта са били около 700, като над 430 от тях са били за наводнявания

Фандъкова каза за щетите от потопа в София | StandartNews.com

Данните на Националния институт по метрология и хидрология сочат, че около 50 литра на кв. метър за около час са паднали снощи на Орлов мост. Това означава, че в южните квартали са били над 60 литра, съобщи тази сутрин кметът на София Йорданка Фандъкова на извънреден брифинг за ситуацията в града и нанесените щети след силната буря снощи.

За кратко време се покачиха нивата на реките - Перловската и Слатинската река излязоха в участъци - Перловската река излезе в участъка при моста на ул. "Шипка".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Порой потопи София (СНИМКИ)

На терен са всички екипи за почистване на улиците, на местата, където са се събрали наноси, листа. До обяд трябва да се почистят шахтите заради очакваните валежи следобед. В момента екипите работят на няколко места - "Лъвов мост", транспортния тунел, също така в две болници работят екипите на пожарната.

Градският транспорт се движи нормално по обичайните си маршрути, с изключение на линия 63 - автобусът минава по улица "Пушкин". Всички останали места са напълно проходими.

Получени са над 430 сигнала за спряно електричество. "В момента има 5 трафопоста със спряно електроподаване в няколко квартала", уточни Фандъкова. По нейна информация, до обяд навсякъде ще бъде възстановено електричеството.

Общо сигналите на телефон 112 през нощта са били около 700, като над 430 от тях са били за наводнявания. Най-тежките ситуации са били в най-ниските места на София - подлезите, транспортните тунели, НДК подлезът, "Лъвов мост", подлезите на бул. "България", на бул. "Ботевградско шосе". Получени са много сигнали за наводнени мазета.

Няма пострадали хора. С изключение на един леко пострадал човек - при падане на мълния една част от покрива на един от търговските обекти в квартал "Гоце Делчев" е паднала и го е наранила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай