Фандъкова благодари на премиера за Северната тангента

Тангентата пресича територията на Столична община и се използва от жителите на 5 столични района като път, който им осигурява достъп до другите райони на София...

Фандъкова благодари на премиера за Северната тангента | StandartNews.com

Северната скоростна тангента ще бъде изключена от списъка на пътищата, за които е нужна винетка и благодаря на премиера Бойко, че прие аргументите ни. Тангентата пресича територията на Столична община и се използва от жителите на 5 столични района като път, който им осигурява достъп до другите райони на София. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си във социалната мрежа „Фейсбук“.

„ССТ извежда голяма част от трафика, който преминава през центъра и е изключително важна както за намаляване на задръстванията, така и за подобряване на качеството на въздуха“, обръща внимание кметът.

„Разбираме аргументите на АПИ, че Северна тангента е връзката между магистралните пътища и е задължително всички коли, които пътуват по тях да имат винетен стикер. В същото време, хората, които живеят в София и се движат само в рамките на общината, е логично да я ползват за своите градски пътувания без винетка, защото те не я ползват като част от Републиканската пътна мрежа“, заявява Йорданка Фандъкова.

„Благодарна съм на АПИ затова, че инвестират в изграждане на Околовръстния път на София и очакваме да започне строителството на продължението на Южната дъга от „Младост“ до автомагистрала „Тракия“‘, посочва тя и уточнява, че главният архитект на Столична община Здравко Здравков е изработил регулационен план и идеен проект за трасето на Околовръстния път от бул. „България“ до автомагистрала „Люлин“.

„В края на декември изтече процедурата за обявяване на регулационния план в Държавен вестник и предстои разглеждане на възраженията и препоръките от експертен съвет“, пише още кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай