Facebook ще доставя интернет по въздуха

Facebook ще доставя интернет по въздуха | StandartNews.com

Сан Франциско. Facebook Inc ще използва сателити, безпилотни самолети и други технологии, като част от амбициозен и скъпоструващ проект, който цели да достави Интернет връзка на хората в по-слабо развитите части на света, предаде Ройтерс.

От социалната мрежа обявиха в четвъртък, че са наели авиокосмически и комуникационни експерти от НАСА и Ames Research Center за новия си проект "Connectivity Lab".

В проекта ще се включат и учени от водещи британски компании, които ще се съсредоточат върху разработването на нов тип безпилотни летателни апарати, работещи на слънчева енергия.

"Работим върху варианти за „доставка" на интернет до потребителите буквално „по въздух", казва в изявление основателят на най-голямата социална мрежа Марк Зукърбърг. Според него целта е интернет да стане по-всеобхватен и моментално достъпен за крайния потребител в целия свят

Той не даде други спецификации и не уточни времева рамка.

Facebook върви по стъпките на Google, които обявиха плановете си миналата година да използват балони, захранвани със слънчева енергия, за да доставят интернет достъп до отдалечени региони на света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай