Facebook се извини. Ето причините за втория срив

Компанията твърди, че вече е отстранила проблемите

Facebook се извини. Ето причините за втория срив | StandartNews.com

Facebook се извини на милиардите си потребители за втория срив в рамките на една седмица, който изправи косите на потребителите по цял свят.  

ВИЖ ОЩЕ: ВИЦ! Защо се срина Фейсбук?

Компанията обяви, че е отстранила проблемите, предизвикали второто прекъсване на работата й тази седмица, и се извини на потребителите, предадоха световните агенции.

Снощи Facebook, Messenger и Instagram отново станаха недостъпни за потребителите в някои части на света. Те биха тревога за прекъсвания. От компанията заявиха, че сривът е бил причинен от "грешна конфигурация" на рутeрите.

"Поднасяме искрените си извинения, ако през последните няколко часа не сте имали достъп до нашите социални мрежи. Отстранихме проблема и още веднъж благодарим за търпението Ви тази седмица", се казва в съобщението на Facebook.

Данните за проблеми с Facebook започнаха да се появяват след 21 ч. в петък. Потребители в САЩ и Европа изразиха недоволство от работата на сайта и на мобилното приложение. Броени минути след първите съобщения за прекъсванията на работата на Facebook, са били получени и съобщения за проблеми с Instagram. В понеделник Facebook, Messenger, Instagram и Whatsapp бяха недостъпни в продължение на часове в много части на света.

Facebook преминава през сериозна криза, след като стана обществено достояние фактът, че нейно вътрешно разследване е показало, че допринася за разпространяване на омразата и дезинформацията, води до засилване на поляризацията, както и че Instagram може да навреди на психичното здраве на тийнейджърките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай