Сряда,

Ежедневната консумация на изворна вода действа благоприятно върху хидратацията и здравето на бебетата

От: Стандарт -
993
Ежедневната консумация на изворна вода действа благоприятно върху хидратацията и здравето на бебетата
A
A
A

Интервю с д-р Теа Александрова, педиатър

Д-р Теа Александрова завършва медицина с отличие през 2018 г. Работи в отделението по педиатрия и в спешения педиатричен кабинет към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ от началото на 2019 г., както и в отделение за Ковид-19 за деца в същата болница през 2020 г. От лятото на 2020 г. създава Инстаграм профил @mamadoc.bg, в който споделя полезна информация относно отглеждането на деца, както и съвети за бързо справяне с възникнали медицински състояния. Вярва, че информираността е най-важният ключ за осъзнато и спокойно родителство. Именно това я мотивира да споделя информация, която често остава неясна за родителите, в Инстраграм канала си.

Коя вода е най-добрата за стомахчето на бебето и крехкия бебешки организъм и защо?

Най-подходящата и балансирана течност за бебето е майчината кърма. Ако се налага да се додава вода на бебето, е препоръчително това да е изворна вода – тя ма изключително ниска минерализация, която не натоварва организма и не води до електролитен дисбаланс. Може да се използва и без преваряване, но при желание може и да се преварява – това не влошава качествата ѝ. Подходяща е и за приготвяне на храна за кърмачета.

Защо изворните води са най-препоръчвани за бебета и малки деца?

Изворната вода е естествено чиста, като се добива от природен източник и не се обработва при бутилиране. Тя има постоянен състав и ниска минерализация, затова е препоръчителна за бременни, бебета и деца. Вкусът ѝ е мек и приятен. Ежедневната ѝ консумация действа благоприятно върху хидратацията и здравето на децата. За да сте спокойни, проверете кои изворни води се препоръчват от Детската педиатрична асоциация – информация ще намерите на етикета на бутилките.