Тапите на една граница са огромни. 2 причини

През ГКПП „Вама веке“ е въведено ограничение до 31 август за движение на товарни автомобили

Тапите на една граница са огромни. 2 причини | StandartNews.com

Интензивен е трафикът на някои гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на границата със Сърбия, Румъния, Гърция и Турция, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на сайта си, съобщава Нова телевизия. 

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ на изход за леки автомобили. Граничните проверки на пункта се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли. На пункта се извършва и ремонт за модернизацията му.

 Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни в зоната на граничния пункт е възможно да се удължи времето за преминаване. Пътуващите могат да избегнат интензивния трафик като използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на  ГКПП „Видин“, ГКПП „Дуранкулак“ и ГКПП „Кардам“ за товарни автомобили на изход. на ГКПП „Дунав мост“ при Русе в периода  от 28 до 31 август ще бъде въведена временна организация на движение, в това число и ограничаване на движението през мостовото съоръжение, за интервали от по четири часа от 22.00 часа до 02:00 часа. Причината е изпълнение на неотложни аварийно-ремонтни дейности на фугите и бетонните панели на мостовото съоръжение.

През ГКПП „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение до 31 август за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 часа до 22:00 часа. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“ / „Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява от 08:00 часа до 20 часа. От 13:30 часа на 24 август поради технически причини пропускането на товарни автомобили на изход на ГКПП „Кардам“ е временно преустановено. 

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“ на вход  и изход за леки автомобили. Препоръчва се на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси. 

На границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“ на вход за леки автомобили.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай