Ето кой е загиналият на волана шофьор от Литекс

Бил здрав, нямал нито един фиш

Ето кой е загиналият на волана шофьор от Литекс | StandartNews.com

Внимателен шофьор с над 20-годишен опит във футболния Литекс. Така от ловешкия клуб описват загиналият водач на клубния автобус при инцидента снощи в района на село Гостилица (община Дряново). 73-годишният шофьор се казва Ичо Йоловски, разбра БЛИЦ. 

"Ичката беше много добър човек, обичаше ни всички и винаги беше готов да помага. Жалко, че загина, всички сме потресени", обясниха пред медията ни от Литекс, който заема 14-ото място във Втора лига.

Финансовият директор на ловешкия клуб Величко Дихонов посочи изумителен факт за Йоловски. Опитният шофьор нямал нито един фиш за нарушение на пътя, откакто работил в Литекс. В клуба не знаят да е имал здравословни проблеми.

"Нито е боледувал от нещо, даже спортуваше и никога не се е оплаквал. При най-малкото оплакване, ако имаше такова и знаехме, щяхме да го спрем. Но обичаше много децата и искаше да е с тях", обясни пред БНТ Величко Дихонов.

"Даже му предлагахме, ако иска да го освободим, но той каза: "Ако ме освободите, няма какво да правя", разказа още финансовият директор на Литекс, 

От бранша казват, че това не е първият смъртен случай зад волана при професионалните шофьори. И признават, че млади хора почти не подхващат тази професия.

"Ние понякога се шегуваме да не видим след време управляващи автобуси на по 100 години, защото младите изчезнаха", каза зам.-председателят на Конфедерация на автобусните превозвачи инж. Георги Милошев.

Екипът на "Стандарт" изказва съболезнования на семейството и близките на загиналия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай