Събота,

Ето как ще тестват учениците

От: Редакция -
107
Ето как ще тестват учениците
A
A
A

Министерството на здравеопазването ще отвори в 10:30 ч. утре офертите за щадящи тестове за коронавирус за малките ученици, при които пробата се взема със слюнка, съобщиха от ведомството на Стойчо Кацаров. 

На 26 октомври, на сайта на министерството беше публикувана „Покана до всички заинтересовани лица за закупуване на бързи антигенни тестове за провеждане на индивидуално неинвазивно изследване на SARS-CoV-2 с цел скрининг на ученици от 1-4 клас и осигуряването на по-продължително провеждане на учебния процес присъствено“. Крайният срок за представяне на оферти е бил до 17.30 часа днес.Общото необходимо количество тестове, посочено в поканата, е до 400 000 броя, като тестовете трябва да се изпълняват с проби от слюнка.

На всеки участник е дадена възможността да оферира различни количества тестове, в зависимост от възможността да извърши доставка в срок до три работни дни след сключване на договор. Критериите за избор на изпълнители са най-ниска предложена единична цена и най-кратък срок за доставка. Няма ограничение по отношение на броя изпълнители, с които ще бъдат сключени договори.

Отварянето на офертите бъде извършено от членовете на комисията, определена със заповед на министъра на здравеопазването да разгледа постъпилите оферти и да класира участниците.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички