Вторник,

Джамбазки: Моите пиратки бяха самозащита

От: Редактор -
136
Джамбазки: Моите пиратки бяха самозащита
A
A
A

Евродепутътът Ангел Джамбазки направи първи коментар за екшъна пред централата на ВМРО преди два дни, в който и самият той взе дейно участие, замеряйки протестиращите с бомбички и поливайки ги с противопожарен маркуч с вода.

"Чудя се как ще реагирате вие, ако видите една тълпа разярени хора... Това е нормален акт на самозащита - да отблъснеш агресията, която не си предизвикал с нищо.

Това никой не може да го оспори - вижда се на всички клипове. Пред нас стоеше въпросът какво решение да вземем много бързо, буквално за няколко минути, и да е такова, че да е възможно най-безконфликтно и безболезнено,за да не се стигне до физически сблъсък. Защото тези хора бяха тръгнали на физически сблъсък", каза евродепутатът в интервю за clubz.bg.

"И какво - да стоим и да ги чакаме, докато нахлуят?! Вие така ли бихте постъпили? Виждате, че някой ломи у вас, и да скръстите ръце и да си кажете, сега ще звънна на СОТ, на полицията, на Бърза помощ. 

 При положение че очевидно полицаи има долу и те очевидно не са в състояние да спрат тази група хора. Защото най-вероятно и тези полицаи не са очаквали тази агресия. Нали бяха мирни протестите, това ли е мирен протест?", пита евродепутатът.

В централата на ВМРО пък имали пиротехника, защото "след като гледаш 100 дни протести и виждаш какво се случва, ако имаш две мозъчни гънки в главата си, ще си помислиш дали пък да не се подготвиш".

 

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички