Дядо Коледа приземи МиГ-29 в Граф Игнатиево

Белобрадият пилот зарадва над 100 малчугани

Дядо Коледа приземи МиГ-29 в Граф Игнатиево | StandartNews.com

"Белобрадият боен пилот донесе много радост и подаръци на децата в авиобаза Граф Игнатиево. Дядо Коледа придоби нови способности - пилотира сам изтребител МиГ-29". Това се казва в съобщение от авиобазата в Граф Игнатиево по повод днешния празник за повече от 100 деца и техните родители. Дълго време командир на авиобазата беше днешният президент Румен Радев.

Докато се чакаше приземяването на Дядо Коледа представителния духов оркестър на Военновъздушните сили изнесе цял концерт на открито.

Командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Димитър Петров поздрави малките гости с добре дошли и сподели шеговито, че с Дядо Коледа са били съученици, което било очвидно от побелелите им мустаци. От своя страна, Дядо Коледа благодари за гостоприемството, с което всяка година го посреща личният състав от базата и подари книга на командира с думите: ”Подарявайки Ви тази книга, аз Ви подарявам история, защото Коледата е направена от историите, които са ни разказвали, и които сме преживели чрез думите на другите“. Той подчерта пред децата значението на книгите, като прозорец към света и вълшебство, което повежда своя читател на безгранични пътувания надлъж и нашир. Преди да раздаде подаръците на децата, Маг Марио прикова детските погледи и предизвика най-прекраснтие усмивки на малчуганите със забележителното си магическо шоу и забавни фокуси.

По време на празничния ден бе организиран и благотворителен базар на коледни картички и сувенири, ръчно изработени от възпитаници на Комплекса за социани услуги “Олга Скобелева” - Пловдив.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай