Движението между Мало и Големо Бучино се ограничава

Причината е строежът на водопровода за Перник, обходният маршрут е по АМ „Струма“

Движението между Мало и Големо Бучино се ограничава | StandartNews.com

Поради изграждането на водопровода на Перник се ограничава до 3 март движението в участъка между селата Мало Бучино и Големо Бучино. Обходният маршрут е по автомагистрала „Струма“. Въведеното досега ограничение на движението от центъра на село Големо Бучино до отбивката за регионалното депо за битови отпадъци в Перник отпада.

Водопроводът в участъка от село Големо Бучино до квартал „Мошино“ в Перник вече е готов, тръбита са положени. Направен е обратен насип, каза за БНР зам.-кметът на града Стефан Кръстев.

Когато атмосферните условия позволят, предстои да бъде възстановена асфалтовата настилка: "Пътят вече е отворен за движение, но пък в момента затворен поне до 3-ти март е участъкът от пътя между селата Мало Бучино и Големо Бучино, където започва усилена работа. Работи се и вътре в град Перник постоянно, и през планината Люлин, така, че вървим напред и се надяваме още от края на месец април или началото на май месец да успеем да предложим един по-облекчен режим на водоподаване за жителите на град Перник".

По данни на ВиК, водният обем на язовир "Студена" към днешна дата е 3,687 млн. Куб. м при капацитет от над 25 милиона. Притокът е 573 литра в секунда, а разходът - 235 литра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай