Две причини защо шефът на щаба на бежанците хвърли оставка

Не се разбирал с вицепремиер

Две причини защо шефът на щаба на бежанците хвърли оставка | StandartNews.com

Ръководителят на правителствения щаб за бежанците полковник Валери Рачев е подал оставка от поста в сряда вечерта, гръмят сайтовете от снощи.  Информацията бе съобщена и от БТВ, но официално не е потвърдена.

Причините разкрива Клуб Z:

Първата е, че има лоша координация в звеното, наблюдавано от вицепремиерката по ефективно управление (и с никакъв административен опит) Калина Константинова. 

Освен това в последните дни отново настана напрежение след изказване на министъра на туризма Христо Проданов (БСП), че парите за бежанците в хотели (по 40 лв. на храноден и нощувка) спират три месеца след въвеждането им - в края на май. Същевременно изпълнителната власт така и не въведе компенсации за частните домове, които приютяват хора, бягащи от войната. 

"Ние проявихме хуманност към тези хора, които бягат от война, помогнахме, настаняваме ги, три месеца се грижим за тях. След което е необходимо тези хора вече да излязат на пазара на труда, да си намерят квартира, да плащат наем, да живеят така, както живеят всички останали хора", каза Проданов.

Валери Рачев вече е потвърдил новината. Той бе поканен за шеф на щаба от външнополитическата съветничка на премиера Весела Чернева.

Рачев е полковник от резерва и бивш началник на кабинета на външния министър Николай Младенов (ГЕРБ), на когото Чернева бе говорител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай