Два красиви квартала ликуват! Ще имат метро

Бърза връзка с Окръжна болница

Два красиви квартала ликуват! Ще имат метро | StandartNews.com

Два красиви столични квартала ликуват, защото скоро ще имат метро.

В най-кратки срокове започва строителството на разширението на третата метролиния през кварталите “Гео Милев” и “Слатина” до “Цариградско шосе” и Окръжна болница. Това става факт, след като Върховният административен съд отхвърли жалбите, които отложиха старта на дейностите с около 6 месеца. Новината съобщи пред „Телеграф“ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Кметът обясни, че новата отсечка ще е с дължина 6 км и ще има 6 метростанции, като последната ще е  „Окръжна болница“. Тя заяви, че сега само се очаква да бъде издадено разрешението за строеж и изрази надежда, че още преди края на годината ще започне строителството. Фандъкова увери, че строителството е обезпечено и новата отсечка ще се изгражда със собствени пари на общината, както и с такива от държавата, която всяка година дава по 40 млн. лева.

„Пари имаме, чакахме делата“, каза Фандъкова. Участъкът ще осигури връзка през центъра на “Младост 1” и “Цариградско шосе” със западните квартали “Овча купел 1 и 2“ и “Горна баня”, както и с другите две метролинии. Чрез тях жителите на източните квартали ще имат бърза връзка с Централна жп гара, летището и центъра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
Софиянец
преди 5 месеца

Ще се изгражда със собствени средства! На никой ли не му прави впечатление ЗАЩО и КОЙ ни принуди да го платим от джоба си при положение, че имаше одобрено безвъзмездно европейско кредитиране! Не бяха ли ДС подмяната, който казаха, че софиянци не заслужават нито евроцент европейски пари. Освен метрото ни отрязаха и канализацията на източните квартали и сега вовеки Панчарево и Искъро ще са лайняни! Мислете в НЕДЕЛЯ!

Откажи
Варненец
преди 5 месеца

Ами стига софиянци сте цицали от парите за цяла България и е време да си платите за благинките. Някои все пак помним как огромна сума за магистралите беше "отклонена" по времето на Станишев или Борисов, защото нямало готови проекти и парите бяха дадени за метро, уж за да не "изгорят".

Откажи
Българин
преди 5 месеца

Строи се с при от общината и държавата, защото заради обжалванията става невъзможно да се построи и пусне в употреба в сроковете, които се искат при използване на европейско финансиране. Там парите са на периоди - взимаш ги и трябва да ги използваш до 20ХХ година. Ако прехвърлиш срока трябва да върнеш парите. Така стана и с "магистрала" Струма. Преценили са, че няма да се справят навреме и парите са пренасочени към по-малки проекти.

Откажи
V6565
преди 5 месеца

V6565

Откажи
V6565
преди 5 месеца

V65

Откажи