Дрон над "Факултета" разяснява мерките

Следи за струпване на хора на едно място

Дрон над "Факултета" разяснява мерките | StandartNews.com

Дрон разясняваше днес ограничителните мерки в столичния квартал „Факултета”. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов взе участие в проверка на МВР на място. Дронът следи и за струпване на групи хора.С дрон следиха и във Варна за събиране на много хора на едно място.

"Разпоредил съм на колеги да бъдат по-гъвкави в този първоначален момент и да преценяват необходимостта на всеки да пътува. Мерките ще стават по-сериозни и именно заради това сме разпространили декларация, която всеки може да попълни. Тя е налична на сайта на МВР, а служителите на КПП-тата ще имат празни декларации за попълване“, обясни Маринов. "Не е време да се лъжем кой къде работи", заяви той. И добави, че ако хората от малките населени места решат да пътуват към големите областни градове, ще им бъде нужна уважителна причина.

Вътрешният министър припомни, че неспазването на карантината води до наказателна отговорност. Той съобщи още, че под карантина на територията на цялата страна са около 7 хиляди души. Вече има образувани и няколко десетки досъдебни дела на нарушители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай