Драма с хеликоптера, който ще свали телата на загиналите в Пирин

Спасители се готвят да приберат загиналите на ръце

Драма с хеликоптера, който ще свали телата на загиналите в Пирин | StandartNews.com

Ще има ли военен хеликоптер, който да смали телата на двамата загинали в Пирин? Това е въпросът, който стои от няколко часа, след като военните първоначално отказаха да предоставят машина. Причината са опасните условия в планината. България няма спасителен хеликоптер и единственият шанс е да се ползва машина на военните.  

Вдигат военен хеликоптер, за да свалят мъртвите тела от Пирин. Той ще излети от база Крумово, стана ясно преди малко. Междувременно спасителни екипи от Банско, Разлог, Сандански и София са в готовност да се включат в свалянето на ръка на телата на двамата загинали.

За акцията се подготвят над 20 души. Очаква се тя да продължи минимум 15 до 20 часа, ако спасителите тръгнат пеша. Заради стръмния участък, в който се намират двете тела, няма възможност за използване и на моторни шейни.

Паралелно с акцията по свалянето на двете тела, тече и друга спасителна акция в Рила след сигнал за мъж, който се е подхлъзнал от връх Калин към хижа "Иван Вазов" и е паднал лошо. Към мястото се е отправил екип спасители от Дупница. Мястото е високо и не е известно колко време ще продължи акцията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай