Д-р Ненков помага на бедстващото население в Мизия

Д-р Ненков помага на бедстващото население в Мизия | StandartNews.com

Мизия. Министерството на здравеопазването ще помогне на бедстващите хора в Мизия. Здравният министър в служебния кабинет д-р Мирослав Ненков е разпоредил в града да бъдат доставени час по-скоро ръкавици, маски и дезинфектанти, които са от крайна необходимост след наводнението.

Днес д-р Ненков посети Мизия и се запозна с положението там, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването. Той се срещна с кмета на града – Виолин Крушовенски, както и със старши комисар Васил Василев, зам.-директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Заедно те обсъдиха какви мерки са били предприети до момента.

Психолози от ВМА, които да работят с гражданите на бедстващия регион, ще бъдат изпратени в населеното място. Към момента екипите на ЦСМП, обслужващи района, са обезпечени с необходимите лекарствени продукти, обясниха още от МЗ.

Продължава поетапното отводняване на града. Много от хората се връщат по наводнените си домове и започват почистването на покъщнината. Голяма част от вещите им са съсипани заради водата и ще бъдат изхвърлени. Хората в Мизия вече се оплакаха от мародери, които са плечкосали къщите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай